Skip to the content

Over Mediahuis Limburg

Mediahuis Limburg is het toonaangevende mediabedrijf in Limburg. Met haar nieuwsmerken De Limburger, VIA, WijLimburg, Limburgvac en UitTipsLimburg bereikt ze online, mobile en in print meer dan 700.000 nieuwsconsumenten. Mediahuis Limburg telt ruim 275 medewerkers. De onderneming heeft kantoren in Sittard (hoofdkantoor), Venlo, Roermond, Heerlen en Maastricht.

 

Mediahuis

Mediahuis Limburg maakt deel uit van de Belgisch-Nederlandse Mediahuis-groep. Haar zusterondernemingen in Nederland zijn Mediahuis Nederland en NRC Media. De meest bekende nieuwsmerken van Mediahuis in België zijn Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

 

Organisatie

De basis van de Mediahuis Limburg-organisatie wordt gevormd door de bedrijfsonderdelen Redactie, Sales en Lezersmarkt. Deze drie worden ondersteund door de afdeling Media Services en de stafdiensten Financiële Administratie, Controlling, Human Resources en Facilitaire Zaken. De onderneming wordt geleid door een tweehoofdige directie.

 

Ambitie

Van haar ambitie maakt Mediahuis Limburg geen geheim: haar leidende positie in Limburg verder uitbouwen. In de strategie van de onderneming zijn twee routes uitgezet. Enerzijds werkt ze continu aan het vernieuwen en verbeteren van haar digitale portfolio, anderzijds wil ze van haar vlaggenschip De Limburger niet alleen het grootste, maar ook het beste en meest gevarieerde regionale nieuwsmerk van ons land maken.